+31 6 21657174 gee.adriaansz@hotmail.com
Selecteer een pagina
Update April 2019

Update April 2019

Al weer twee maanden voorbij. Wat vliegt de tijd! Deze website wordt nog steeds gedeeld, al is het inmiddels wat minder frequent dan in het begin. Geeft helemaal niet, iedere deelactie is er één en daar ben ik al heel dankbaar voor!

Nog steeds op zoek

De zoektocht naar een woning is in de tussentijd onvermoeid doorgegaan. Nog steeds krijg ik tips. Ik krijg iedere week wel een tag op Facebook over een woning. Helaas zijn dat dan vaak woningen die niet binnen mijn zoekprofiel passen. Een studio bijvoorbeeld of met 1 of 2 slaapkamers. Of waarvan de prijs veel te hoog is. Dat geeft ook niet, want wederom: Ik ben al lang blij dat mensen aan mij denken en de moeite nemen om mij te taggen in zo’n bericht. Het laat zien dat mensen met mij meedenken, en dat gevoel is super fijn. Dus een ieder, bedankt!

Natuurlijk blijf ik ook gewoon reageren via de woningstichtingen. In Tilburg werd is zelfs tweede op een woning. Ik was super blij! Maar helaas voor mij, nummer 1 wilde de woning graag hebben dus ik zag die zo onder mijn neus voorbij glippen. Niets aan te doen. Ik blijf positief en denk dan maar: Er komt vast nog iets mooiers op mijn pad.

Een kans is een kans

Begin deze week had ik weer een bezichtiging. Ik was  op de 18e plaats geëindigd op de woning, dus mijn hart maakte al een sprongetje toen ik mail kreeg dat de eerste 10 kandidaten uitgenodigd werden voor een bezichtiging, en ik de 9e kandidaat was. Ik uitte naar familie en vrienden nog mijn twijfel. Wel gaan? Niet gaan? Wat voor kans maak ik als 9e?

Ik zag de beelden weer voor me van de woning waar ik als tweede net misgreep. Heel even dacht ik nog, ik ga maar niet. Het zou dan toch weer een reis van 2.5 uur heen en 2.5 uur terug worden. Vervolgens besloot ik het toch te doen, want niet gaan zou betekenen dat ik deze kans, hoe klein ook, sowieso mis zou lopen.

En je weet het niet! Misschien zijn er afhakers, misschien komen er mensen niet, misschien zijn er mensen op vakantie, of ziek, of lezen ze hun mail niet. Misschien vinden ze de woning niet mooi of groot genoeg.

Dus ging ik. En van de 10 personen die uitgenodigd werden, kwamen er maar drie! Ik was de derde persoon. De woningbouw gaf aan dat ze de woning eigenlijk willen verhuren aan een gezin, die het met spoed nodig heeft. Nou! Beter pas ik niet in dit zoekprofiel! Maar helaas was ik geen eerste, en ook geen tweede. Er werd aangegeven dat ze met de eerste persoon in gesprek zouden gaan.. en dat als er veranderingen waren, ik dan nog op de hoogte gebracht zou worden. Dus vertrokken we weer en besloten we om te genieten van de stad Tilburg. Het was heerlijk weer. Ik vind Tilburg echt een leuke stad. Leuke plekjes waar je fijn kunt zitten, en ze hebben heerlijke pizza’s voor een mooie prijs ben ik achter gekomen! 

Nieuws!

Fast forward naar vandaag. Voor mijn werk stond ik bijna op het punt om een live streaming op Facebook te starten tijdens de persconferentie van de nieuwe in het leven geroepen Stichting Nederlanders buiten Nederland (SNBN). Ik heb hun website mogen maken, en werd gevraagd de persconferentie live uit te zenden via Facebook. Hartstikke leuk!

Ik nam snel op, en het bleek de woningbouwvereniging te zijn. Een kandidaat had de woning afgewezen, en de ander werd door de woningbouwvereniging afgewezen. Dus donderde ik zo vanaf de derde naar de eerste plaats! Hoe kan het leven lopen! Ik heb bijna zitten huilen. En tijdens het starten van de live stream, kon ik gelukkig steunen op de tafel met mijn armen want ik zat flink te trillen van dit nieuws!!

Intakegesprek

En nu! Volgende week heb ik een intakegesprek bij hen op kantoor. Dat was een voorwaarde voor het huren van deze woning, want ze willen er natuurlijk zeker van zijn dat ik aan de voorwaarden voldoe. Best spannend nog. Ik kan wel vinden dat ik overal aan voldoe, maar nu maar hopen dat zij er ook zo over denken. Het zal nog een spannende week worden. Wachten tot het eindelijk zo ver is, dan het gesprek, en dan nog wachten op de uitslag. Geen idee of ik direct antwoord krijg, of dat er een paar dagen overheen gaan voor ze met antwoord komen.

We zullen zien. Dit is in ieder geval de eerste keer dat ik zó dichtbij gekomen ben, dus hoe dan ook zal het nu vast ook niet meer lang duren voor ik en de kinderen eindelijk aan ons nieuwe leven in Nederland kunnen beginnen. In ons eigen huisje, waar we nieuwe herinneringen kunnen gaan maken. Waar de kinderen fijn kunnen opgroeien, vriendjes zullen maken, naar school zullen gaan en noem maar op. Ik kijk er in ieder geval echt enorm naar uit… Stay tuned!

Update 12 februari (2)

Niet lang na mijn vorige blogbericht kreeg ik een e-mail van de woningstichting in Tilburg. Ik kon wel huilen van blijdschap!

 

Bedankt voor je aanvraag voor extra inschrijfduur. Wij hebben je aanvraag beoordeeld. Middels deze e-mail word je geïnformeerd over het besluit.

‎Besluit: extra inschrijfduur toegewezen‎
Je voldoet aan alle voorwaarden om voor extra inschrijfduur in aanmerking te komen. Daarom hebben we besloten om de extra inschrijfduur toe te kennen. Je al opgebouwde inschrijfduur wordt aangevuld tot 86 maanden.

Wat kun je met extra inschrijfduur?
Deze toegekende maanden extra inschrijfduur blijven een jaar geldig. Daarna vervallen ze. 
We zien dat deze periode in alle gevallen voldoende is om een woning te vinden. Het is wel belangrijk dat je breed zoekt. Hiermee bedoelen we dat je reageert op verschillende woningtypes. Ook op woningen die minder gewild zijn en misschien niet in gemeente staan waar je graag wilt wonen.

Je zult misschien niet je droomwoning vinden, maar als je een dak boven je hoofd nodig hebt kun je hier wel mee geholpen zijn. (En dat ben ik!!)

 

Wauw! Dat houdt niet in dat ik nu een woning heb, maar wel dat het mijn kansen vergroot! Nu is het alsof ik 7 jaar ingeschreven sta als woningzoekende in de gemeente Tilburg! Dat geeft hoop!

Toch wil ik een ieder die mij volgt, vragen om te blijven kijken en delen. Ik ben er ontzettend mee geholpen!

En natuurlijk weet ik dat je het doet voor de juiste redenen, maar om het nog maar even te zeggen: Ben jij degene met de gouden tip waardoor ik aan een woning kom? Dan ontvang je 50 euro Bol.com tegoed als bedankje!

Update 12 februari

Wat kan het frustrerend zijn. Dat wachten. Of alle tips na gaan en vervolgens of helemaal niets terug horen, of een afwijzing. Het hoort er bij en ik had ook niets anders verwacht toen ik aan dit nieuwe avontuur begon. Maar het verlangen naar een eigen plekje voor mij en de kinderen groeit natuurlijk ook met de dag.

Het zijn even momentjes, dat ik de zin heb om het bijltje er maar bij neer te gooien. Maar dat kan natuurlijk niet en doen we ook niet. Ik spreek mijzelf toe.. kijk naar mijn kinderen, zie wat anderen voor mij doen, en kruip vervolgens weer achter de laptop om te gaan zoeken met extra optimisme!

Mijn verzoekjes, deze website, is echt een enorm aantal keren gedeeld. En dat waardeer ik! Alle tips die ik ontvang ga ik na. Helaas zitten er ook tips tussen waarbij bij voorbaat al duidelijk is dat het niet mogelijk is, zoals wanneer de kale huur rond de 800-900 euro ligt of als het een studio betreft. Ik ben echt niet zo kieskeurig maar het hebben van tenminste 2 slaapkamers is echt wel een vereiste, alsmede dat de huur onder de huurgrens van 720.45 euro ligt omdat ik anders geen huursubsidie aan kan vragen.

Daarbij denk ik dat de kans dat iemand een studio, of een woning met maar 1 slaapkamer aan mij -een moeder met 2 kinderen- zal verhuren, ook vrijwel nihil is. Desalniettemin vind ik de genomen moeite om de woning met mij te delen echt heel erg lief dus blijf dat ook vooral doen! Ik bekijk alle opties zorgvuldig.

Hoop doet leven 🙂

Op het moment loopt er een verzoek bij een woningcorporatie in Tilburg om mijn inschrijfduur te verhogen. Dit houdt in dat ze mijn inschrijving als woningzoekende verhogen met 86 maanden, bovenop de huidige inschrijving. Dat zorgt er voor dat ik wat hoger in de rij kom te staan en meer kans maak op een woning.

Het fijne hiervan is dat ik gewoon zelf kan blijven reageren op woningen waarvan ik denk dat ze bij me passen. Als het goed is hoor ik deze week de uitslag, dus op het moment heb ik daar al mijn hoop op gevestigd. Wat zou ik er ontzettend mee geholpen zijn! Duim je mee?

Ik vind het vooral spannend omdat ik niet alle papieren in heb kunnen dienen die normaal wel een vereiste zijn. Zoals scheidingspapieren. Ik kan de scheiding pas in gang zetten wanneer ik ingeschreven ben. Zo zijn er nog een hoop andere zaken die puur van een inschrijving af hangen.

Wat mij het meeste stoort is dat we nu geen zorgverzekering hebben. Het maakt mij nerveus. Goddank zijn we alle drie gezond. Maar wat als er iets gebeurd met ons? Ziek worden? Een ongeluk? Ik vind het een onaangename gedachte (zacht uitgedrukt) dat we nergens op terug kunnen vallen als dat nodig is. Dus hopelijk komt alles snel goed!

Als dat met de inschrijfduur nou niets blijkt te worden, want die kans is er, heb ik nog een mogelijkheid. Over ongeveer een maand zal mijn verzoek tot urgentie in de gemeente van Vianen in behandeling genomen worden. Ik hoop eigenlijk dat ik dit gewoon af kan zeggen. Naast mij zijn er nog zoveel meer mensen die in nood zijn en urgentie nodig hebben. Ik hoop dat mijn plekje aan iemand anders gegeven kan worden. Er is in Vianen al een dermate lange wachttijd, dat het nog even duurt voor ze het dus in behandeling nemen en antwoord hebben.

Het laat wel zien hoe gespannen de markt is. Niet alleen in Vianen of Tilburg overigens. In andere steden hebben heel veel mensen het ook moeilijk. Tilburg en Vianen zijn de steden van mijn voorkeur maar ik kijk ook naar andere locaties en dorpen rondom deze steden, en ook daar is het mij duidelijk dat er maar weinig passend aanbod is.

Intussen gaat het leven door. Sinan en Ellie doen het goed, maar ik merk wel dat ze de uitdagingen missen die school te bieden heeft. Ze spelen beide niet heel veel met andere kindjes zoals ze dat op school zouden doen, en Sinan heeft enkele keren aangegeven dit erg te missen. Hij vraagt mij dan wanneer hij naar de Nederlandse school mag.

Ikzelf blijf verdergaan met het uitbreiden van Digitaal Design. Mijn werk, mijn passie, het bouwen van websites. Ik heb een ontzettend leuke opdracht binnen gekregen waarmee ik lekker aan de slag kan, dus fijn om te zien dat ook dat gewoon lekker door blijft gaan.

Nogmaals een hartelijk dank aan iedereen die een steentje bijdraagt in mijn zoektocht!

 

Uiteraard volgt er weer een berichtje wanneer er wat meer bekend is.

Ondernomen acties

Laatste update 27 januari

Woningbouwverenigingen waar ik bij ingeschreven sta en andere locaties waar ik aan het zoeken ben.
Weet je nog andere handige websites (bijvoorbeeld van makelaars met een passend aanbod) dan verneem ik het graag!

www.svnk.nl (Noord-Holland)
www.kennemerwonen.nl (Noord-Holland)
www.woningnetregioutrecht.nl (Regio Utrecht / Vianen)
www.woninginzicht.nl (Regio Tilburg)
www.vesteda.com (Regio Tilburg)

www.woningnet.nl
www.kamernet.nl
www.dehuissleutel.nl
www.huurwoningen.nl
www.pararius.nl

Daarnaast kijk ik zeer regelmatig op

Funda.nl
Marktplaats.nl
Jaap.nl
Huizenzoeker.nl
123wonen.nl
Directwonen.nl
Diverse Facebook groepen over wonen in de regio van Hoorn NH / Alkmaar / Utrecht / Vianen UT / Noord-Brabant etc.

 

Laatste update: 25 januari.

Natuurlijk is het niet klaar na het bouwen van een website. Maar deze website is wel een grote stap in mijn zoektocht naar het vinden van een woning voor mijzelf en kindjes. Binnen nog geen 24 uur is de website al meer dan 100 keer gedeeld op enkel Facebook. Geweldig! Ontzettend lief van iedereen!

Uiteraard ben ik ondertussen ook op andere manieren aan het zoeken.

 • Gemeente Hoorn NH geeft te kennen dat zij geen urgentie kunnen toewijzen. Daarvoor moet je tenminste 1 jaar ingeschreven staan bij de gemeente.
 • Uit het contact met gemeente Vijfherenlanden, waar Vianen UT nu onder valt, werd ik vooralsnog ook niet veel wijzer. Online zag ik dat ik mij online bij mijn zus in kon schrijven. Deze poging mislukte omdat het niet kan wanneer je vanuit het buitenland her-vestigt in Nederland. Daarvoor moet je dan in persoon langs komen. Vandaag nam ik contact op met het sociaal loket van de gemeente om te vragen of zij nog tips hebben over de juist te volgen stappen. Of ze kunnen helpen op welke manier dan ook. Het loket bleek echter gesloten, dus maandag volgt er nog een poging.
 • Ik ben ook in Hoorn NH en omgeving aan het zoeken naar particulier wonen maar de prijzen liggen net als bij gemeente Utrecht, vaak ver boven de sociale huurgrens. Ik houd mijn ogen open, maar mijn focus ligt als eerst op Tilburg, en daarna op Vianen UT.
 • Gemeente Tilburg gaf aan sowieso geen urgenties te verstrekken. Dat gaat via de woningbouwverenigingen, waar ik overigens ook al ingeschreven sta. Wel kon ze mij doorverwijzen naar de daklozenopvang, en naar een stichting die zich inzet voor alleenstaande moeders. De daklozenopvang is gelukkig nog niet aan de orde. Ik ben officieel wel dakloos, in de zin van dat ik geen plek heb om lang te verblijven, maar vooralsnog red ik het wel. De stichting voor alleenstaande moeders zal ik volgende week bellen. Ik heb geen idee in welke vorm zij wat voor mij kunnen betekenen, dus dat ga ik navragen.

Overigens hoop ik dit gewoon op te kunnen lossen zonder het krijgen van urgentie, maar het is wel goed om alles opties te bekijken en te weten.

Verder had ik diverse namen en telefoonnummers doorgekregen van personen die woningen verhuren in en rondom Tilburg, of die tussenpersoon zijn. Helaas konden ook zij niet veel voor mij betekenen daar ze eigenlijk nooit hele woningen verhuren. Deze splitsen ze dan op, en verhuren ze dan aan studenten en buitenlanders. Een mooi en slim verdienmodel! Maar jammer voor mij.

Verder reageer ik waar mogelijk op woningen en schrijf ik me in waar mogelijk. Echter is zo’n inschrijving natuurlijk nooit helemaal gratis, dus iedere keer als ik op een woning wil reageren en mij eerst in moet schrijven, moet ik betalen. Logisch, maar dat loopt flink in de kosten. Gemiddeld vraagt zo’n organisatie 30 euro per jaar, of een eenmalig bedrag. Andere organisaties vragen en een bedrag voor de inschrijving, en vervolgens als je dan een woning via hen weet te vinden ook nog servicekosten die oplopen tot 250 euro. Weer andere organisaties vragen 20 tot 40 euro per maand. Dus het is afwegen, overwegen en kiezen.

Al met al zit ik dus niet stil, maar iedere keer dat deze website gedeeld wordt, is het toch weer een extra kans. Iedereen die deze website bekeken en gedeeld heeft: ontzettend bedankt!  Voor jou is het een kleine moeite, maar voor mij kan het een groot verschil uitmaken. Er hoeft maar één persoon te zijn met DE tip! Ik hoop dan ook dat we komende maand, of in maart ons huisje kunnen betrekken. Zodat Sinan lekker naar school toe kan, waar hij zo naar verlangt. Dat er structuur komt in ons leven. Dat we kunnen beginnen met de rest van ons leven na een moeilijke en rumoerige tijd!

Dit blog zal ge-update blijven worden over de genomen acties voor het vinden van een woning.

Voorwaarden voor huursubsidie

In verband met mijn situatie, en de kosten die remigreren met zich mee brengt, ben ik op zoek naar een woning die niet boven de sociale huurgrens komt. Feitelijk houdt dit in dat de huur niet hoger mag zijn dan € 720,42 per maand als ik huurtoeslag aan wens te vragen. Daarbij maakt het overigens niet uit of het gaat om een sociale huurwoning of particuliere huur.

Omdat ik niet direct tegen de huurgrens aan wil zitten, zoek ik een huis of appartement dat niet meer dan een maandelijkse kale huur heeft van € 700,00. Liefst nog er onder natuurlijk, maar met mijn wens van minimaal 2 slaapkamers is de kans zeer klein dat het lager gaat.

Verder gelden de volgende voorwaarden waar ik aan moet voldoen, en waarbij ik dus rekening houd tijdens het zoeken naar een woning. (Bron: Belastingdienst)

 • Het moet gaan om zelfstandige woonruimte.
 • Dit is een woning met een eigen toegangsdeur die van binnen en buiten op slot gedaan kan worden. Zoals een flat of een rijtjeshuis.

In de woning moeten in elk geval aanwezig zijn:

 • Een eigen woon(slaap)kamer
 • Een eigen keuken met aanrecht, aan- en afvoer voor water en een aansluitpunt voor een kooktoestel
 • Een eigen toilet met waterspoeling

Het maakt niet uit van wie je dit huurt. (bijvoorbeeld makelaar, woningbouwvereniging of particulier). Zolang er maar aan alle voorwaarden voldaan wordt.

Huren van een gedeelde etage of onvrije etage

Als jet om een (een deel van) een etage in een woning gaat, en de voordeur, de gang, het trappenhuis of de lift met andere bewoners gedeeld wordt:

Dan ziet de Belastingdienst de woning ook als zelfstandige woonruimte. De woning moet dan wel voldoen aan de 3 voorwaarden van een zelfstandige woning. Bovendien moeten de toegangsdeuren tot je eigen ruimten op de etage van binnen en buiten op slot kunnen.

Een gesplitste woning op 1 huisnummer

Als het gaat om een gesplitste zelfstandige woonruimte en is er op dit huisnummer nog een andere woonruimte:

Dan is het mogelijk om huurtoeslag krijgen voor je eigen woonruimte. Maar als de Belastingdienst niet weet dat het om een gesplitste woning gaat, tellen ze de bewoners van de andere woning mee als medebewoners. En dat is dan niet de bedoeling.

Als het om een woonwagen gaat

Een woonwagen is een zelfstandige woonruimte. Een woonwagen is een woning die geheel of in gedeelten kan worden verplaatst. De woonwagen mag geen eigen aandrijving hebben en moet op een erkende standplaats staan. Of de standplaats van deze woonwagen erkend is, kan je navragen bij de gemeente. De huur van de woonwagen is de kale huurprijs van de woonwagen plus de huur van de standplaats.

Als het om een waterwoning gaat (cool!)

Een waterwoning is een zelfstandige woonruimte als:

 • De woning met palen vastzit aan de waterbodem
 • De woning niet met het water meebeweegt
 • De opgang naar de woning een vaste verbinding is tussen de wal en de waterwoning

Een woonboot is geen waterwoning jammer genoeg. Voor een woonboot kun je dus ook geen huurtoeslag krijgen. (Anders had ik het wel geweten, haha)

Groetjes, Gee